Un brot de Covid-19 detectat a la residència sociosanitària de Puigcerdà afecta actualment cinc residents i tres treballadors. Concretament, el brot està localitzat a la Unitat de Psicogeriatria.
Amb l'increment de casos detectats a la comarca en les darreres setmanes, la direcció del centre va decidir fer les proves PCR als treballadors i es van registrar tres positius. En fer proves a una part dels residents es van detectar cinc casos més. Ara, s'han estès els tests a tots els usuaris i personal de la residència amb l'objectiu de contenir el virus.

Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà, qui gestiona la residència, han explicat que cap cas positiu presenta complicacions i se'ls està fent el seguiment corresponent.
Per frenar el brot al centre, s'han establert diferents zones d'aïllament.

De forma temporal, s'han suspès totes les visites i els nous ingressos a la residència. Així mateix, s'han reforçat els canals de comunicació amb els familiars dels residents.
En 24-48 hores, quan es tinguin els darrers resultats, es coneixerà si el brot afecta més persones o, si bé, ja està controlat.

Parlen al vídeo: DAVID FERNÀNDEZ, GERENT FUND. HOSPITAL PUIGCERDÀ