Amb l’objectiu de contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu i Aran, aquesta tardor s'engegarà una convocatòria pilot de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran” en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org.
Es preveu repartir 48.000€ o més en un màxim de 6 projectes que s’escolliran, per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.
Aquesta primera convocatòria conjunta de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran s’iniciarà el proper 19 d’octubre i s’hi podran presentar fins al 13 de desembre, amb un màxim de 2 projectes, qualsevol professional autònom, associació, cooperativa, micro empresa que tingui la seu social o domicili a l’Alt Pirineu i Aran.
Per donar a conèixer aquesta convocatòria i ajudar tots els interessats/des a preparar la candidatura dels seus projectes i fer xarxa, s’ha previst un programa d’activitats que comença amb unes jornades comarcals. El networking comarcal de la Cerdanya tindrà lloc el dia tindrà lloc el 30 de setembre, dins de les jornades d’ocupació i emprenedoria. Posteriorment tindran lloc unes jornades virtuals d’àmbit Alt Pirineu i Aran.
Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de des diputacions i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.