Tremp ha celebrat aquest dimarts el dia central de la festa major en honor a la patrona del poble, Mare de Déu de Valldeflors. Una celebració diferent però que els veïns i veïnes no han volgut deixar passar. L’església s’ha omplert fins gairebé a la seva capacitat màxima segons l’aforament permès per les mesures de seguretat i s’ha pogut veure la ja tradicional ofrena de la Cremablat, la bèstia de la colla de diables Lo Peirot, a la verge.

Enguany la bèstia dels diables no ha pogut fer el ball, tampoc al sortir de l’església s’ha pogut comptar amb l’actuació de l’Esbart Dansaire amb la interpretació del Ball Cerdà, però sí que a la tarda s’ha fet la ballada de sardanes i el concert de festa major. I a la nit els focs artificials fets des de 3 punts diferents del poble, perquè es puguin veure des de la majoria de cases, tancaran els actes de celebració de la festa.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP