Puigcerdà ha celebrat aquest dimarts 8 de setembre la festa de la seva patrona, la mare de Déu de la Sagristia. Enguany ha estat una celebració diferent. Per evitar contagis de la covid-19, l'ajuntament ha suspès tots els actes que sempre s'organitzen aquest dia, com la festa de la bici, la cercavila de gegants o els focs d'artifici al campanar. Només s'ha mantingut la missa solemne del migdia a l'església Sant Domènec

Mascareta obligatòria i distància social per a la vuitantena de veïns i veïnes que han assistit a la missa, també per a la coral de la capella Santa Maria, que han hagut de situar-se espaiadament a la zona del cor del temple.

Pel que fa als actes de la Diada de Catalunya, des de l'ajuntament de Puigcerdà ja han avançat que la majoria d'activitats no es portaran a terme, com l'arrossada popular al poliesportiu o les sardanes. El que sí es mantindrà serà l'aplec a Bell-lloc.

A diferència d'altres anys, tampoc hi hauran manifestacions a Cerdanya l'11 de setembre. El que sí hi haurà és una rua de vehicles que recorrerà diferents municipis i finalitzarà a la capital cerdana.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ