Aquest dilluns s'han obert inscripcions per participar al cribratge massiu de Covi19 que es farà a Puigcerdà els propers dies 9 i 15 de setembre. Aquestes es poden fer en línia omplint un formulari que es pot trobar a la web puigcerda.cat.

El consistori, l'Àrea Bàsica de Salut Cerdanya (Fundació Hospital de Puigcerdà), el Departament de Salut, els Serveis Territorials de Salut de l'Alt Pirineu i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) faran la prova de detecció del coronavirus a quatre col·lectius de la població: persones de 18 a 40 anys que hagin pogut tenir exposicions de risc; personal docent i d'administració i serveis dels centres educatius; personal del sector de l'hostaleria (hotels, bars, restaurants, càmpings i altres tipus d'allotjaments turístics) i els seus familiars directes; i personal del sector comerç i els seus familiars directes.

Les proves PCR es duran a terme tant aquest dimecres com el proper dimarts al casal al Casal d'Avis Sant Domènec, al passeig 10 d'Abril, en l'horari de de 9.30 a 17.30h.
En el moment de la inscripció cal indicar la franja horària que es sol·licita. L'ajuntament preveu realitzar un màxim de 40 proves per cada franja de mitja hora, de manera que es podrien arribar a realitzar en total 1.280 proves.

Pel que fa al nombre de casos detectats a Cerdanya des de l'inici de la pandèmia, és de 145, 30 més que dilluns passat. Ara mateix hi ha tres persones positives ingressades a l'Hospital de Cerdanya i un possible cas pendent de diagnòstic.