A diferència del que ha passat en altres comarques del Pirineu, a Cerdanya el PDECat s'ha implantat amb força. Malgrat l'escissió del partit, la majoria de càrrecs han optat per quedar-se i no sumar-se a Junts per Catalunya.
En les votacions que s'han fet recentment per escollir nova executiva comarcal, Jordi Palomino ha estat nomenat president, que substitueix en el càrrec a Marc Fernàndez, que sí ha transitat cap a Junts. Palomino ha destacat la feina d'alcaldes, alcaldessa i regidors-es cerdans i ha posat en relleu que darrerament han guanyat un 15% de militants.

Alguns dels objectius que s'ha marcat la nova executiva són seguir sumant nous associats, obrir-se a la societat i també, guanyar pes a nivell comarcal. En aquest sentit, confien en poder presentar llistes a tots els municipis de cara a les eleccions municipals del 2023.

La nova executiva també la formen Enric Quílez, nomenat conseller nacional, Jordi Armengol, l'alcalde de Bolvir Isidre Chia, Nerea Espada, Yolanda Mendo, l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira i Marta Rufiandis.

Parlen al vídeo: JORDI PALOMINO, PRESIDENT PDECAT CERDANYA