Unió de Pagesos (UP) ha demanat al Departament d'Agricultura que faci un seguiment dels efectes de la sequera, des de final de juliol i agost, a les pastures de les comarques del Pirineu. L'objectiu és poder contrastar aquesta informació amb els resultats d'agost que publicarà Agroseguro en relació amb l'assegurança de compensació per pèrdua de pastures.

Amb aquesta petició a Agricultura, Unió de Pagesos vol evitar possibles discordances, com les que es van constatar el 2019 entre les dades de la companyia, obtingudes a partir de les lectures del satèl•lit, i els efectes reals que es van produir. Un fet que va comportar que molts ramaders de bestiar boví, equí, oví i cabrum en extensiu no cobressin les indemnitzacions.

Després de les reclamacions del sindicat, part dels ramaders van cobrar les indemnitzacions. Tanmateix, Agroseguro no va reconèixer aquest dret a municipis com Oliana.

Des d'UP assenyalen que els resultats de l'any passat van coincidir amb el canvi de l'empresa encarregada de processar les dades obtingudes a partir de les lectures del satèl•lit, passant d'una universitat a càrrec d'una empresa privada.

Parlen al vídeo: JOAN GUITART, COORDINADOR TERRITORIAL DE MUNTANYA D'UNIÓ DE PAGESOS