El Patronat de Turisme de Cerdanya va presentar fa uns mesos el Pla d'Acció Sectorial que defineix els objectius que es volen assolir en l’àmbit del turisme en els propers anys. Un pla que recull les opinions de tots els sectors implicats, com ara hotelers, restauradors i empreses d'activitats turístiques, així com també del sector públic i dels veïns i veïnes en general. Es va redactar després de tres jornades participatives que van tenir lloc a principis de l'any passat i que van comptar amb l'assistència de 170 persones. Doncs, bé, el proper pas és posar en marxa aquest pla d'acció. Per això s'han programat tres jornades obertes a tothom.

La primera jornada tindrà lloc el 16 de setembre al Palau de Congressos d'Alp i es centrarà en un model de governança participatiu. La segona es farà a l'Hotel Muntanya de Prullans el 14 d'octubre i es parlarà de l'impacte turístic positiu. La darrera jornada es celebrarà l'11 de novembre al poliesportiu de Llívia i girarà entorn la desestacionalització i la diversificació del turisme. Totes es faran de manera presencial seguint les mesures de prevenció de contagis i també de manera virtual per aquells que ho desitgin.
El Pla d'Accio Sectorial replanteja el desenvolupament de la comarca a través del turisme com una eina per dinamitzar l’economia, i on l’impacte del sector esdevingui positiu tant per la població i la cultura, com per la natura i el patrimoni.

El document serà vigent fins el 2024.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, RESPONSABLE PATRONAT TURISME CERDANYA