L'ús de les autocaravanes durant les vacances s'ha intensificat amb la situació sanitària de la covid-19. Aquest espai de la capital alt urgellenca ha palès una forta demanda al llarg del juliol i agost. L'ajuntament ha xifrat en un 100% l'ocupació d'aquesta àrea.

Aquest tipus de turisme ha anat creixent progressivament, tot i que enguany la demanda s'ha disparat a causa de la pandèmia. Abans de l'esclat de la crisi sanitària, L'ajuntament de la Seu d'Urgell ja va impulsar l'ampliació de l'espai d'autocaravanes, amb la idea de multiplicar per 3 la capacitat actual. Pel que passarà de 10 a 30 places.

L'ampliació es durà a terme el 2021, i estarà subvencionada pel PUOSC, el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya. La generalitat ha aprovat atorgar a la capital alt urgellenca a través del PUOSC 250.000 euros en l'adequació i la millora d'equipaments municipals. Entre els quals hi ha l'espai d'autocaravanes.

En aquesta mateixa línia, es crearan dues noves àrees d'autocaravanes en els anys vinents una al municipi de Peramola i l'altra al de Montferrer i Castellbò. Les dues actuacions també seran finançades pel PUOSC.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL