La Generalitat ha autoritzat l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) a atorgar una subvenció directa al Consell Comarcal de Cerdanya perquè pugui clausurar definitivament l'abocador de Cortàs. Concretament, l'ajut serà 1,5 milions d'euros.
Després de gairebé 20 anys, l'abocador es va clausurar l'any 2017 perquè va arribar a la fi de la seva vida útil. Des de llavors, l'ens cerdà traslladar els residus de la comarca al forn incinerador d'Andorra, gràcies a un acord signat a tres bandes: entre el govern d'Andorra, l'Agència Catalana de Residus i el Consell Comarcal de la Cerdanya.
Les instal·lacions de l'abocador de Bellver s'utilitzen actualment com a plataforma de coordinació del trasllat dels residus. La fracció de rebuig de la Cerdanya s'envia a cremar en camions a Andorra, el cartró i els envasos van a la planta de tractament del Berguedà, el vidre es du a la planta especialitzada de Mollet i la fracció orgànica s'envia a la planta de Montferrer, a l'Alt Urgell.