L'Àrea de Joventut de l'ajuntament de Puigcerdà fa un balanç positiu dels casals d'estiu, que ja han finalitzat. Malgrat ser un estiu diferent, els seus responsables s'han mostrat satisfets de com s'han desenvolupat les activitats i de com han respòs els infants, els joves i les seves famílies. Distribuir els nens i nenes en grups reduïts de convivència ha fet que les places s'haguessin de limitar i, per tant, no s'han assolit les xifres de l'any passat. Tot i això, pràcticament totes les setmanes s'han omplert les places disponibles.

A banda dels grups de convivència, també s'han adoptat altres mesures de prevenció de contagis, com ara ús de mascareta per als monitoris i per als més grans, neteja de mans cada cert temps o control de la temperatura.
Excepte les sessions de piscina i les sortides fora de la comarca, que enguany no s'han pogut fer, la resta d'activitats s'han pogut portar a terme amb normalitat. Els responsables dels casals assenyalen els beneficis que ha aportat als participants el fet de sortir de casa, relacionar-se i aprendre durant els mesos d'estiu, sobretot després del curs atípic que han viscut enguany.

Recordem que el casal municipal la Quitxalla s'adreça a nens i nenes d'entre 3 i 11 anys, mentre que el K'sal Jove va dirigit als nois i noies de 12 a 16 anys. A banda, l'estiu Viu que organitza el Consell Comarcal i que té lloc els dijous també ha tingut molt bona acollida.

Parlen al vídeo: ELISABETH VILLANUEVA , TÈCNICA JOVENTUT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ - ALEIX BESOLÍ, COORDINADOR QUITXALLA