Memòria Democràtica ha obert una fossa un uns terrenys del poble de Sorpre, al municipi d’Alt Àneu. Una fossa on es creu que hi ha els cossos de 10 homes d’Isavarre que van ser afusellats per l’exèrcit rebel el 17 o 18 d’abril de l’any 38. Aquest dimecres, en presència de familiars de les persones enterrades a la fossa s’ha començat l’exhumació i ja s’han pogut recuperar restes òssies. Una actuació que vol recuperar la memòria històrica i dignificar.

Es tracta d’una fossa singular, ja que es coneix qui hi ha enterrat, 10 civils del poble d’Isavarre. Els familiars expliquen que de seguida els van voler treure per enterrar-los dignament però que en aquell context polític no se’ls va deixar.
L’acte ha comptat amb la consellera de Justícia, Ester Capella, que ha remarcat la necessitat de reparar aquests fets.

Aquesta actuació compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alt Àneu que ja al 2004 va instal·lar a la zona un monòlit amb el nom de les 10 víctimes.

Parlen al vídeo: GIL RIBA SABATÉ, FAMILIAR - LOURDES PAULET, FAMILIAR - ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE JUSTÍCIA