El Bibliollac, el servei de lectura a la fresca que ofereix cada estiu la Biblioteca Comtat de Cerdanya al parc Schierbeck de Puigcerdà, ha vist reduir a la meitat el nombre d'usuaris. Els últims estius, unes 4000 persones feien ús del servei, mentre que aquest juliol i agost han estat unes 2000. Malgrat les mesures adoptades per evitar contagis, des de la biblioteca creuen que la situació de pandèmia ha fet que molts veïns i visitants es mostressin reticents a l'hora de seure i llegir els diaris, contes o revistes.

Pel que fa a les activitats infantils programades durant quatre divendres, s'han desenvolupat amb normalitat, tot i que també han tingut menys públic. Dels 600 nens i nenes de l'any passat s'ha passat a uns 500.
Les restriccions adoptades per la covid-19 també han fet disminuir el nombre d'usuaris de la biblioteca. Tot i que encara no han acabat de comptabilitzat-ho, han avançat que, pel que fa al nombre de préstecs del mes d'agost, també s'ha reduït a la meitat.

Les mesures per controlar el virus continuaran a la biblioteca i obligaran a suprimir i adaptar moltes de les activitats que s'hi organitzen durant l'any, com ara l'hora del conte o les presentacions de llibres.
Malgrat tot, des de l'equipament cultural han destacat la importància de seguir oferint el servei i s'han sumat a la crida que la cultura és segura.
Pel que fa al bibliollac, tornarà a posar-se en marxa l'1 de juliol de 2021.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT CERDANYA