Els veïns i veïnes ja poden fer ús de les dues noves rutes d'autobús transfrontereres que connecten Cerdanya i el Capcir. Parlem de les línies Portè-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er. Ambdues enllaçaran diversos municipis de la part nord de Cerdanya i el Capcir amb equipaments essencials situats a la Baixa Cerdanya, com són l'Hospital transfronterer o l'estació de tren de Puigcerdà. Els viatgers també podran arribar fins a l'estació d'esquí de Portè-Pimorent o a Perpinyà, fent enllaç a Montlluís.

Les noves rutes s'emmarquen en el projecte europeu ConnECT, que vol impulsar la mobilitat de l'anomenat Espai Català Transfronterer (ECT). El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat és qui promou aquesta iniciativa.

Es preveu que a més d'aquestes dues primeres línies, en els propers mesos n'entrin en servei dues més.