Uns 1.200 infants de mitjana per setmana han participat en casals d'estiu i colònies de la Seu d’Urgell al llarg del juliol i l'agost. S'han detectat 3 positius per COVID19, cap dels casos s'ha transmès dins dels casals. Amb els positius detectats, s'han aïllat 23 contactes durant catorze dies. I també s'han confinat 6 familiars asimptomàtics.

Unes xifres que sembla difícils d'extrapolar amb l'inici del curs escolar, a causa de la diferència d’escenaris. Els casals s'han realitzat amb grups reduïts de fins a 10 menors i prioritzant activitats a l'exterior.

Pel que fa a l'inici del curs, d'acord amb les darreres directrius del Departament d'Educació, on les classes a primària seran d'un màxim de 20 alumnes, les escoles de la Seu estudiaran si cal usar espais fora dels centres educatius.

També es podria adequar la biblioteca Sant Agustí o fins i tot, el centre cívic El Passeig tot i que ara aquest espai s’ha habilitat com a centre Covid.

Parlen al vídeo: NÚRIA TOMÀS, REGIDORA D’EDUCACIÓ I INFÀNCIA DE LA SEU