Aquest dilluns al migdia, el consell comarcal de l’Alta Ribagorça ha acollit la presentació del festival Errant. Un festival impulsat per l’Institut d'Estudis Ilerdencs. Un nou projecte cultural que vol escampar la cultura per les comarques de la demarcació de Lleida, centrant-se en el diàleg entre el pensament, la creació artística contemporània i el patrimoni paisatgístic, històric, industrial i cultural del territori. En aquest sentit, Maria José Erta, presidenta del consell comarcal de l’Alta Ribagorça, primera comarca on es durà a terme, ha remarcat les possibilitats que ofereix la zona per mesclar territori i art. També que naix en un moment vital per la cultura, ja que ara més que mai necessita un impuls.
D’altra banda, aquest festival es veu com una oportunitat per la comarca. Ja que es dona a conèixer dins del mon de l’art contemporani i es dinamitza durant el mes de setembre.
Les activitats comptaran amb aforaments limitats i caldrà inscripció prèvia per mantenir totes les mesures de seguretat vigents.
La primera edició del festival es realitzarà del 18al 27 de setembre i tindrà com a escenari diferents pobles de l’Alta Ribagorça. A partir d’aquest dilluns ja està al web de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la programació que contempla una vintena d’artistes.