ERC Puigcerdà ha demanat "transparència" en la comunicació de les dades de casos confirmats de covid-19 al municipi. Segons assegura el grup, hi ha més casos dels que es fan públics, com ara els contagiats que estiuegen a la zona i que, segons diu, no apareixen en aquestes xifres perquè comptabilitzen a la regió sanitària d'on provenen. Des d'Esquerra també asseguren que s'envia a treballadors de l'administració local a fer-se la prova a centres que depenen del sistema sanitari francès, com ara el de Sallagosa.

A més, el grup a l'oposició creu que la manca d'efectius a la policia local no permet fer un control de la població per tal que respecti les mesures de prevenció de contagis. En aquest sentit, lamenta la falta de previsió en un problema que, assegura, arrosseguen des de fa temps.

Per la seva banda, el consistori ha volgut deixar clar en un comunicat que ells recullen les xifres que donen els organismes oficials de salut. A més, també ha explicat que només s'ha valorat l'opció de fer testos a centres de l'Alta Cerdanya de forma 'complementària' en els casos en què, per protocol, l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) considerava que no era necessari fer el test. A més, han assegurat que en cas d'haver-se detectat algun positiu, aquest s'hauria comunicat a l'ABS. L'equip de govern ha afegit que consideren el comunicat dels republicans “frívol, oportunista, gens seriós i injust” i que “pretén fer demagògia política amb un tema tan sensible com aquest".

Parlen al vídeo: JOAN MANEL SERRA, CAP OPOSICIÓ (ERC) AJUNTAMENT PUIGCERDÀ