La CUP de l’Alt Pirineu denuncia que Endesa aquests dies no està respectant el cabal ecològic al riu Flamisell i remarca que al seu pas per la Vall Fosca i fins a Senterada la quantitat d’aigua no és suficient per garantir la vida piscícola i evitar deixar sense aigua regants i altres concessionaris de riu avall. El comunicat de la CUP comenta que passa quan Endesa atura el funcionament de la central de Capdella per manteniment o qualsevol altra necessitat, i que perquè això no passi la solució és senzilla, només cal invertir en instal·lar un sistema de control automàtic que mantingui el cabal ecològic exigit.
Per la seva banda, Endesa assegura que el cabal mínim de 100 metres cúbics per segon que exigeix la Confederació hidrogràfica de l’Ebre està garantit i que fins i tot aquests dies per ser exactes és una mica superior. Remarca però que no es fa responsable de l’ús que es faci aigües avall de la central per part d’altres empreses, ja que no és la seva responsabilitat.