Els Mossos d'Esquadra han alertat d'un intent d'estafa vinculat a la renovació de la gratuïtat del túnel del Cadí. Segons ha informat el cos, s'ha tingut constància de diverses trucades telefòniques a veïns i veïnes on se'ls demanaven les dades de la targeta bancària amb l'excusa de completar la documentació necessària per gaudir del descompte. En el cas de Cerdanya, des del Consell Comarcal han rebut queixes de persones que s'han trobat en aquesta situació. Per això han fet una crida a la població a no caure en aquesta estafa i han recordat que són els veïns i veïnes els qui han de posar-se en contacte amb l'ens comarcal per tramitar la bonificació.

Tant des del Consell Comarcal com des del cos policial insten a no donar mai informació dels comptes ni de les targetes del banc a través del telèfon i aconsellen trucar a l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor, si tenen algun dubte sobre demandes d'aquest tipus.
Enguany, per primer cop, la renovació de la gratuïtat del túnel del Cadí també es pot fer en línia per tal d'evitar les cues a l'ens.

Recordem que les renovacions dels descomptes són per a 3 anys i molts residents van activar aquestes renovacions el 2017. Per això des de la primavera hi ha hagut un gran volum de sol·licituds.
Aquesta bonificació del 100% de l’import del peatge, que actualment és de 12,09€, es destina únicament a residents de les comarques de Cerdanya, Alt Urgell i Berguedà. A Cerdanya hi ha uns 7800 abonats.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA