La nova campanya d'excavacions que s'esta duent a terme al fòrum romà de Llívia permetrà veure amb més claredat la forma i dimensions de les restes i conèixer millor com era la ciutat de Iulia Libica. Els treballs es concentren al mur oriental del temple del fòrum, una zona d'especial interès. Gràcies al vial provisional que s'ha alçat a tocar de l'església, s'ha pogut eliminar el carrer que passava just per damunt del temple i dificultava la feina als arqueòlegs.

A l'altre extrem del fòrum també s'hi està treballant, on s'ha trobat una mena de via i els jaciments del mur exterior. També es vol veure si just al costat hi havia més construccions.
De cares a l'hivern s'intentarà traslladar les xarxes de subministraments de llum, aigua i gas per seguir desenterrant les restes. Tot plegat per poder veure el jaciment en tot el seu conjunt. A partir d'aquí, es treballarà amb la intenció de convertir el fòrum romà en un dels principals reclams de Llívia.

Les excavacions arqueològiques a Iulia Libica van començar l'any 2013. Aquesta és la vuitena campanya que ha començat amb tres mesos de retard degut a la situació sanitària. En aquesta ocasió hi participen una quinzena d'estudiants d'arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El fòrum de Llívia és únic al Pirineu, ja que els altres quatre que hi ha a Catalunya són a la costa.

Parlen al vídeo: CÈSAR CARRERAS, DIRECTOR EXCAVACIONS FÒRUM ROMÀ LLÍVIA