Després de les noves mesures decretades pel Govern per fer front als rebrots de la covid-19, el Grup de Recerca de Cerdanya ha comunicat la suspensió de les activitats previstes en els propers dies. En un comunicat, l'entitat ha anunciat que 'a contracor', ha dit, suspèn les 5 conferències restants del cicle “A l’estiu, recerca’t”, així com el sopar de lliurament dels premis Josep Egozcue i Sebastià Bosom del dia 5 de setembre.
El Grup de Recerca vol, així, sumar esforços per reduir els contactes socials per tal de lluitar contra la pandèmia.
Pel que fa a les activitats organitzades a l'estiu per l'entitat i que s'han pogut portar a terme, ha detectat una lleugera reducció de la presència de públic a les conferències. Si l’any passat la mitjana per conferència era d’unes 40-45 persones, enguany ha estat d’unes 35 persones, degut, segons creuen, a les circumstancies actuals.
El Grup de Recerca espera poder recuperar una part de les xerrades programades més endavant, quan la situació sanitària ho permeti.
Pel que fa a altres propostes culturals que s'havien de celebrar en les properes setmanes, des de l'ajuntament de Puigcerdà han explicat que en les properes hores decidiran si es mantenen o no. Seria el cas del concert de diumenge de la Corda Fluixa o dels Acordionistes del Pirineu l'1 de setembre. Ambdós concerts estan inclosos en el Festival Transfronterer d'Arts Escèniques.