Aquest diumenge ha finalitzat la novena edició del festival de curtmetratges de temàtica rural Mostremp. Una edició marcada pel Covid-19 però que malgrat tot ha comptat amb molt cinema i moltes activitats on han participat prop de 800 persones al llarg dels 6 dies de festival.

En aquesta edició, el curt guanyador ha estat Xoves de Comadres de Noemí Chantada. El premi del públic ha estat per Stiker i en la secció Pallars Ribagorça, el guardó ha anat a parar a El Árbol, de Xavier Ibáñez. Enguany es destaca la gran participació en la secció infantil i juvenil, on s’ha comptat amb curts del territori i altres provinents d’un institut de Rio de Janeiro, on ha recaigut el premi al curt Una historia real.

També han tingut molt èxit les activitats paral•leles al cinema. Si bé enguany han hagut de ser totes amb aforament controlat i sota estrictes mesures per preservar la seguretat de tothom, tots els actes com la presentació del llibre Grandes Temas del Western o els tallers fotogràfics i l’activitat infantil de carrer.

Parlen al vídeo: JOSE BERGÉS, DIRECTOR MOSTREMP