El periodista Toni Rodríguez Pujol ha presentat aquest divendres a la tarda a Llívia la seva darrera novel·la 'Aquella colla de fills del 68'. El llibre explica l'evolució ètica i moral d'una colla d’antics estudiants antifranquistes de finals dels anys 60 enfrontats per interessos no especialment revolucionaris, un cop arribats a l'edat madura. Uns ideals i conviccions que van quedar diluïts.

Com a teló de fons, l’autor situa l’acció en la anomenada “Intifada del Besòs” un conflicte real iniciat el 25 d'octubre de 1990, quan treballadors de Ginés y Navarro van ser apedregats quan aixecaven la tanca d’unes obres maleïdes pels veïns. El xoc d'interessos entre polítics locals, màfies marselleses i patriarques gitanos havien acabat provocant aldarulls a Sant Adrià de Besòs, una ciutat que vivia d'esquena a una Barcelona que es preparava per als Jocs Olímpics. Una època i uns fets que l'autor va viure en primera persona.

La novel·la tanca el cicle iniciat amb “Quatre Carpetes Marrons” i “La Cinquena Carpeta”, tot i que l'autor ha deixat entreveure que hi podrien haver més històries amb els protagonistes.
L'acte, que ha comptat amb l'escriptor Jordi Romeu i l'alcalde de Llívia Elies Nova, ha omplert la sala de plens de l'ajuntament llivienc.

Parlen al vídeo: TONI RODRÍGUEZ PUJOL, PERIODISTA I AUTOR