Aquest divendres al matí, s’ha descobert l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes que s’ha recuperat. Una tasca que s’ha dut a terme a través del Museu de Camins i que ha comptat amb el suport de desenes de voluntaris del Pallars Sobirà i d’arreu de Catalunya. Aquest és un petit racó del patrimoni de la Vall de Siarb que es vol mostrar i recuperar a través del Museu de Camins.

Una de les tasques del Museu de Camins és la recuperació de la memòria oral de veïns i veïnes de la zona que expliquen usos, tècniques constructives i la vida rural en general. Precisament en la inauguració del camí s’ha recordat anècdotes de quan encara eren les úniques vies de comunicació.

El Museu de Camins preveu fer activitats diverses de divulgació de patrimoni i visites guiades teatralitzades que començaran aquest dissabte 25 de juliol.

Parlen al vídeo: GEMMA COTS, RESPONSABLE MUSEU DE CAMINS - JAUME CORTINA, VEÍ DE LLAGUNES