Aquest dijous s'ha presentat l'onzena edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que arrencarà l'1 d'agost i s'allargarà fins al diumenge dia 9. Va ser una de les primeres propostes culturals que va anunciar que es mantindria, malgrat la crisi de la Covid-19. Com que la majoria de festivals de cinema han suprimit l'edició d'enguany o l'han celebrat en línia, Cerdanya serà per uns dies l'epicentre del món audiovisual, ja que manté el festival de forma presencial.

Així, doncs, el Museu Cerdà de Puigcerdà acollirà les 79 sessions de projecció amb unes 200 obres, entre llargmetratges, curtmetratges i documentals. Enguany s'ha habilitat també el jardí del museu com a sala de projecció.

L'aforament es limitarà a cent persones i caldrà portar mascareta durant les sessions. Les entrades són gratuïtes i es recomana que es comprin abans a la web del festival. També s'habilitarà un lloc d'entrada i un de sortida diferent. La cerimònia d'entrega de premis i el còctel concert no es podrà fer però es mantindran les votacions del públic, que es podran fer en línia.

Pel que fa al laboratori de Creació Audiovisual, una novetat de la passada edició, es celebrarà a Bellver i ja hi ha 31 inscrits. Es tracta d’un campus de 5 dies per professionals joves del cinema.

Des de l'ajuntament de Puigcerdà han volgut destacar la feina que fan des de la Cerdanya Film Comission per impulsar aquest festival i situar la comarca com un referent per acollir rodatges.

El programa detallat del festival es pot trobar a la web  www.cerdanyafilmfestival.cat, on també es poden reservar les entrades gratuïtes.

Parlen al vídeo: JORDI FORCADA, DIRECTOR FESTIVAL CINEMA CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ