Els ajuntaments de Llívia i Puigcerdà impulsen aquest estiu la 4a edició del Festival de Música de Cerdanya, que tindrà lloc de l'1 al 21 d'agost. Al cartell d'enguany s'hi han programat menys concerts, de 12 s'ha passat a 8, on hi destaca, com sempre, la música clàssica simfònica. També altres propostes dirigides a nous públics, com el gospel o el pop rock català. L'orquestra simfònica del Vallès, la Giorquestra, l'orquestra de Terrassa, GospelBreathe, les Sacarlets and the Femme Soul Band i Cesc Freixas, oferiran el seu repertori a les dues poblacions.
La situació provocada per la Covid-19 ha obligat a reduir el pressupost d'aquest festival en un 40% i ara està a l'entorn dels 65.000 euros. Gràcies al suport de la Generalitat, la diputació i patrocinis privats suposarà un cost zero per als ajuntaments, que van destinar gran part de la partida de cultura a fer front a la crisi sanitària. Han deixat clar, però, que es mantindrà la qualitat que caracteritza aquest festival i que, de fet ,el situa en un dels més importants del Pirineu.
DECLA 1:
DECLA 2:
S'han programat tres concerts a l'església Sant Domènec i un a la plaça del Call de Puigcerdà i a Llívia, hi haurà tres concerts a l'església Nostra Sra dels Àngels i un a la Pista de Sant Guillem. Tant els que es faran en interior com els que tindran lloc a l'aire lliure seguiran mesures de prevenció de contagis. A més, pel que fa a les grans orquestres, enguany reduirà el nombre de músics. Tampoc hi hauran els dos concerts multitudinaris que es feien a cada població.
El Festival de Música de Cerdanya va néixer el 2017 arrel de la incorporació de la capital ceretana al tradicional festival de música Vila de Llívia, que enguany celebraria la 39a edició.
Les entrades ja es poden comprar a les dues Oficines de Turisme de Puigcerdà i Llívia i a la web codetickets.com. Els preus van dels 13 al 20 euros, excepte el de les Scarlets and the Femme Soul Band, que és gratuït.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ