El Departament d’Agricultura ha finalitzat les tasques d’obertura dels camins i retirada d’arbres caiguts al bosc en les zones més afectades pel temporal Glòria a la zona de la serra del Cadí a l’Alt Urgell.

En total s’han obert uns 72 km de camins i la inversió del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  ha estat de 19.000 €.

L’objectiu principal ha estat poder obrir l’accés d’aquestes pistes forestals, imprescindibles en cas d’emergència davant d’incendis. També s’ha facilitat l’accés a un punt d’aigua utilitzat per els cossos d’extinció d’incendis situat a Pradell al municipi de La Vansa i Fórnols i dins del Parc Natural del Cadí Moixeró.
S’ha  actuat obrint camins forestals, per una banda i per una altra, retirant els arbres caiguts dins del bosc. Amb la retirada dels arbres, es buscava reduir el combustible disponible en el bosc que en cas d’incendi forestal podrien derivar en grans incendis i, també reduir el risc de plagues.

Aquests treballs es van iniciar el mes d’abril i els han realitzat dues empreses de la comarca especialitzades en treballs forestals.
Cairon:

Parlen al vídeo: ENRIC VADELL, SUBDIR. BOSCOS DEPARTAMENT D’AGRICULTURA - XAVI FIGUERA, ENGINYER FORESTAL ALT URGELL