El Consell Comarcal cerdà fa un balanç positiu del programa Treball i Formació, el qual vol facilitar la inserció laboral a persones majors de 45 anys que es troben en situació d’atur de llarga durada. Es tracta d'un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat pel Fons Social Europeu.
En la darrera convocatòria es van fer 11 contractacions, de les quals 7 van finalitzar el passat mes de juny. Els participants van fer tasques de manteniment i neteja d’equipaments i espai públic, suport a les brigades municipals i d’auxiliar d’administració. 

La resta de contractes eren de 12 mesos i, per tant, acabaran al desembre.
Des de l’ens cerdà veuen important acollir-se a aquest programa per facilitar la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

A diferència dels altres anys, no es va poder dur a terme la formació obligatòria inclosa en aquest projecte a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya han volgut agrair la feina realitzada aquests darrers mesos i en concret totes aquelles tasques que es van dur a terme per fer front a la prevenció de contagis de coronavirus, així com la continuïtat laboral malgrat la situació de pandèmia.
El programa tindrà continuïtat l'any vinent. A més, arrel de la crisi sanitària ha sortit una nova línia extraordinària que permetrà contractar tres persones més durant 9 mesos.

Parlen al vídeo: LAIA VENDRELL, COORDINADORA PROGRAMA