L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha obert aquest dimarts el termini per demanar els ajuts per a persones afectades per atur o ERTO durant l'estat d'alarma a causa de la covid-19. Els treballadors i treballadores que tenen dret a sol•licitar aquesta subvenció han d'estar empadronades a la capital alt urgellenca i haver patit un ERTO o bé haver-se quedat a l'atur tant si reben o no una prestació.

El format de l'ajut és una targeta-moneder, que caldrà utilitzar-la només en comerços de la ciutat. D'aquesta manera, el suport econòmic aconsegueix ajudar les famílies afectades en un sentit més ampli que el de les necessitats socials i alhora beneficia al comerç local.

Cal formalitzar la sol•licitud telemàticament a través d'un formulari normalitzat amb autentificació digital que es pot trobar al web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.
Aquesta línia d'ajuts, amb un import de 200.000 euros, forma part del paquet de mesures econòmiques impuslades pel consistori alt urgellenc per fer front a la crisi econòmica i social derivada del coronavirus.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL