El Patronat de Turisme de Cerdanya va engegar l'any passat una nova proposta: descobrir l'interior de les esglésies, que acostumen a estar tancades al públic. Com que va tenir bona acollida, les visites guiades es van mantenir al llarg de la tardor i fins l'inici de la pandèmia. Aquest estiu, tornen amb força i les primeres que s'han programat aquest mes han seguit despertant l'interès dels visitants. De cares a l'agost, s'ampliaran a dues per setmana.

‘Les claus de les esglésies de Cerdanya’ proposa dos itineraris amb quatre esglésies cadascun. En el circuit de la solana es poden conèixer les esglésies de Santa Maria d’All, de Santa Maria de Quadres, de Santa Cecília de Bolvir i la de Sant Climent de Talltorta. En l’itinerari de l’obaga hi ha les esglésies de Santa Maria de Talló, Sant Julià de Pedra, Sant Joan Baptista de Riu i Sant Pere d’Alp. Totes comencen a les 11h del matí.
Al 2019 unes 200 persones es van inscriure a l'activitat i, malgrat la singularitat d'aquest 2020, des del Patronat confien en seguir consolidant-la.

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC PATRONAT TURISME CERDANYA