El Departament d'Educació té la voluntat que tots els alumnes d'infantil, primària i ESO puguin iniciar el curs aquest setembre de forma presencial. El Departament proposa limitar l'aforament a les aules a un màxim de 20 d'alumnes. Reduir les ràtios significa trobar més espais per encabir els grups classe, sigui en la mateixa escola o no. Tot i que de moment, la capital alt urgellenca sembla que no requerirà d'espais fora del centre.

Tanmateix, hi ha escollits diferents equipaments municipals en cas que es requerís d'espai per dur a terme les classes. Així ho ha explicat la regidora d'ensenyament de la seu d'Urgell Núria Tomàs en resposta a una pregunta formulada per la CUP en el ple d'aquest juliol sobre els espais disponibles per al curs 2020-2021.

També caldrà mirar els espais a l'hora de l'esbarjo, i evitar aglomeracions.

En cas de detectar-se un positiu a l'aula sigui alumne o professor, s'aïllaria el grup classe durant catorze dies.

Parlen al vídeo: NÚRIA TOMÀS, REGIDORA D'ENSENYAMENT DE LA SEU D'URGELL