Nova campanya arqueològica al Castellot de Bolvir. Com cada juliol, un grup d'arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona porta a terme els treballs que permeten conèixer poc a poc com era aquest jaciment iberoromà. Enguany, però, sense la quarantena d'estudiants que també hi participen, degut a la situació provocada per la covid-19. La d'aquest estiu serà, doncs, una campanya més petita però no menys important.

Així, doncs, malgrat la crisi sanitària, els professionals han pogut seguir desenterrant les restes per ampliar coneixements. També aprofitaran per preparar els nous espais que s'excavaran l'estiu vinent, amb el retorn, si tot va bé, dels estudiants.
En campanyes anteriors han aparegut diferents objectes i materials de la fase antiga, com ara ceràmica, ganivets o anells. També s’ha confirmat diferents usos que ha tingut el jaciment al llarg de la història, com ara un ús militar durant la guerra civil.
El Castellot de Bolvir és un dels pocs poblats ibèrics localitzat al Pirineu i el més important en l'àmbit cerdà, amb una fase romana poc habitual i una altra a sobre de medieval, tot força ben conservat.

Al llarg de quinze anys ha sortit a la llum bona part del jaciment, però encara queda molta feina a fer. Els professionals calculen que, almenys, calen quinze anys més per recuperar la totalitat de les restes.
Les campanyes arqueològiques són possibles gràcies a la implicació de l’ajuntament de Bolvir, la diputació de Girona i la Generalitat. El projecte d’investigació el dirigeix la UAB.

Parlen al vídeo: JOAN OLLER, DIRECTOR EXCAVACIONS CASTELLOT BOLVIR