Puigcerdà no ha tingut aquest cap de setmana Festa Major del Roser ni tampoc tindrà a finals d'agost Festa de l'Estany. L'ajuntament ha decidit suspendre tots els actes d'aquesta celebració degut a la situació sanitària, una decisió que ha pres a l'últim moment i conjuntament amb les diferents colles carrossaires. Era, doncs, una notícia que ja s'esperava però que el consistori ha fet oficial.

Fa uns dies es plantejaven diverses opcions per adaptar la festa a la situació actual, com ara fer una mena de plantada de carrosses per poder controlar l'aforament. Finalment, però, i veient els rebrots que hi ha arreu del país, s'han desestimat totes les propostes.

Des de l'ajuntament han recordat que la Festa de l'Estany es celebra des del segle XIX i que només es va suspendre durant la guerra civil. Des de llavors fins ara cada agost Puigcerdà s'omple de concerts, espectacles, focs d'artifici al llac i la tradicional rua de carrosses. És, doncs, una de les festes més concorregudes de l'any.
Pel que fa a dos dels grans esdeveniments culturals de l'estiu, el Festival de Música de Cerdanya i el Festival Transfronterer d'Arts Escèniques, des del consistori han avançat que s'està treballant per adaptar-los a les mesures de prevenció de contagis i que ben aviat donaran a conèixer el programa d'enguany.

Parlen al vídeo: ÀLEX RUBIO, REGIDOR CULTURA I FESTES PUIGCERDÀ