La situació de pandèmia actual que es viu a causa de la Covid-19 ha fet modificar els hàbits de lleure d’infants i joves per aquest estiu. Des de la direcció general de joventut s’ha remarcat la disminució tan d’oferta com d’inscripcions en colònies que suposen desplaçament però el manteniment d’inscrits als casals d’estiu de proximitat. Si bé encara no hi ha xifres finals es calcula que hi ha entre un 20 o 30% de diferència a la baixa en colònies respecte els anys anteriors.

El dret al lleure d’infants i joves es considera essencial i més tenint en compte el període de confinament d’on es ve. En aquest sentit Joventut ha fet una aposta clara per poder desenvolupar aquestes activitats, això sí, amb totes les mesures de seguretat i sanitat pertinents.

Els brots del Segrià i de l’àrea metropolitana sí que han creat algunes reticències a famílies a l’hora d’apuntar els infants a les activitats, però tot i així s’ha pogut mantenir l’oferta i hi ha participants.

Parlen al vídeo: CESC POCH, DIRECTOR GENERAL DE L’AGÈNCIA CATALANA DE LA JOVENTUT - LAIA GIRÓS, DIRECTORA GENERAL DE JOVENTUT