Alp ha acollit aquest diumenge la 5a edició de la marxa cicloturista Alp Cerdanya Cycle Tour, que ha batut rècord de participació: fins a 800 ciclistes. Ha estat una de les primeres proves esportives que s'han recuperat al Pirineu i la primera marxa no competitiva que s'ha celebrat a Catalunya després de la crisi de la covid-19. L'organització ha hagut d'extremar, doncs, les mesures de prevenció de contagis. La més important, al moment de la sortida, que s'ha fet de manera esgraonada i respectant les distàncies. A més, també s'ha controlat la temperatura a cadascun dels participants.

A més, els ciclistes han hagut de portar la mascareta posada fins 30 segons abans del tret de sortida. Tot plegat amb l'objectiu d'evitar aglomeracions i garantir una prova segura.
Des de la federació Catalana de Ciclisme creuen que aquesta marxa, organitzada pel club ciclista Alp-La Molina, ha tingut més participació que mai degut a la cancel·lació de la majoria de proves esportives.

Els participants, la majoria vinguts de Catalunya, alguns de Cerdanya i molt pocs estrangers, han pogut escollir entre la categoria Medial el 141km o l’Sport 86 km. Tots ells, han recorregut diferents poblacions de l'Alta i la Baixa Cerdanya i el Conflent, com Puigcerdà, Bellver, Llívia, Font Romeu, els Angles o Aiguatèbia.
Erik Merino ha estat el vencedor en la categoria Medial amb un temps de 4h i en la Sport el primer en creuar la meta ha estat Bernat Falomí amb 2h i gairebé 17min.

Parlen al vídeo: CARLES FERRER, VICEPRESIDENT FEDERACIÓ CAT. CICLISME