El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró,ha visitat aquest divendres els treballs de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat entre Cercs, Bagà i Puigcerdà. Amb les obres en execució, el gairebé 80% dels habitants de les comarques de Cerdanya i Berguedà disposaran d'aquesta connexió. A finals d’agost, s’hauran estès 57 quilòmetres nous de fibra òptica que connectaran 21 municipis d'ambdues comarques. El desplegament, que tindrà un cost de 2 milions d'euros, se sumaran als 123 ja existents.

La xarxa de fibra òptica arribarà aquest mateix estiu al 66% del total dels habitants de Cerdanya. Concretament, als prop de 12.000 habitants que viuen a Alp, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Puigcerdà, Riu de Cerdanya i Urús. Des del territori ho veuen com un pas endavant en la igualtat d'oportunitats.

El conseller ha aprofitat la visita per anunciar que el Govern aprovarà en les properes setmanes estendre la fibra òptica en altres trams, com ara el de Puigcerdà-Bellver-la Seu d'Urgell.

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial. Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (entre elles Puigcerdà) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

Parlen al vídeo: JORDI PUIGNERÓ, CONSELLER POLÍTIQUES DIGITALS I ADM. PÚBLICA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ