Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació els serveis de redacció de l’avantprojecte del Carrilet, el Tren dels Cims, a la Torre de Capdella.
El document ha de definir totes les actuacions que necessàries per instal·lar una línia de tren turístic aprofitant el traçat de l'antic carrilet de l'estany Gento, a la Vall Fosca, ara una ruta excursionista. Un atractiu turístic de gran importància al Pallars Jussà.
El carrilet ha d’unir el telefèric de la Vall Fosca i Estany Gento amb la Cambra d’aigües de Capdella en un traçat d’uns cinc kilòmetres i mig.
Aquest avantprojecte ha de contemplar l’adequació de la plataforma ferroviària existent igual que els murs i túnels, la tipologia de via i el seu traçat, i les estacions, edificis auxiliars i instal·lacions associades. Hi ha temps per presentar les ofertes fins a l’octubre i la redacció es preveu per sis mesos.