La diada de Sant Jordi desconfinada se celebrarà el 23 de juliol. No serà la primera vegada que la festa del llibre i la rosa no tindrà lloc a la primavera, tal com s'explica al llibre "Sant Jordi. Llibres i roses". L'obra recull la història d'aquesta celebració catalana, i rebel·la curiositats entorn d'aquesta diada.

L'obra està realitzada a quatre mans: per una banda, Carme Polo ha posat les paraules, i d'altra banda, Ricard Lobo ha estat l'autor de les fotografies.

La candidatura de la diada de Sant Jordi perquè sigui patrimoni cultural i immaterial de la humanitat està aprovada per la Generalitat de Catalunya. Ara cal la llum verda del govern espanyol, i, segons explica l'autora, la candidatura està aturada des de fa dos anys a Madrid.

Parlen al vídeo: CARME POLO, AUTORA "SANT JORDI. LLIBRES I ROSES" - RICARD LOBO, AUTOR DE LES FOTOGRAFIES