La cinquena edició de la marxa cicloturista Alp Cerdanya Cycle Tour batrà enguany rècord de participació. Uns 800 ciclistes es citaran aquest diumenge a Alp per participar en aquesta prova no competitiva, organitzada pel club ciclista Alp La Molina. La situació de pandèmia ha fet que moltes marxes d'aquest tipus es cancel·lessin. Aquest motiu, juntament amb les ganes dels participants de ser en aquesta prova, ha fet incrementar el nombre d'inscrits dels 650 de l'any passat als 800.

Un dels canvis d'aquesta edició és que no hi haurà el recorregut Endurance de 182 km, però es mantenen els altres dos: el Medial el 141km i l'Sport 86 km. Els participants rodaran per indrets de l’Alta i la Baixa Cerdanya, el Conflent i el Capcir, com Aiguatèbia, Puigcerdà, Llívia o Font-Romeu.
L'edició d'enguany haurà de complir amb les mesures de prevenció de contagis que marca la federació de Ciclisme. Sobretot al moment de la sortida, on es separaran els participants entre ells per mantenir les distàncies de seguretat.

A diferència de les passades edicions on s'hi inscrivien ciclistes de fins a 20 països diferents, aquest diumenge només hi haurà participants vinguts de Catalunya, ja que la covid-19 ha dificultat els desplaçaments de ciclistes estrangers.

Parlen al vídeo: JOAQUIM CAMACHO, ORGANITZADOR ALP CERDANYA CYCLE TOUR