La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà va ser la primera biblioteca de Catalunya en obrir després del tancament general per la pandèmia de la Covid-19. Va tornar a l'activitat el passat 12 de maig, encara en la fase 1 de la desescalada. A mesura que passaven els dies, l'equipament ha anat aixecant restriccions i en aquesta nova normalitat els usuaris ja poden utilitzar la zona de lectura de diaris i revistes i també poden accedir als dvds. La resta de serveis, és a dir, l'ús dels ordinadors i les tauletes digitals, així com la consulta de llibres continuen en marxa. S'ha perdut, però, la lliure circulació per la biblioteca, ja que els usuaris estan acompanyats en tot moment.

L'ús de mascareta, la desinfecció de mans al entrar i la distància social són normes que s'han de complir per fer ús de la biblioteca. A més, es continuen desinfectant els ordinadors i les tauletes després de fer-los servir i s'aplica una quarantena als llibres, guies o contes infantils, tant els que s'han deixat en préstec com els que es consulten presencialment.

Pel que fa a la sala infantil, es pot utilitzar amb normalitat, tot i que es recomana endur-se els contes a casa o llegir-los a l'aire lliure, per exemple, a les taules i cadires que la biblioteca col·loca cada estiu a l'exterior de l'edifici i que enguany prenen més sentit que mai.
A més de tot això, des de fa uns dies la biblioteca ha pogut ampliar el fons que pot oferir, gràcies a la represa del servei interbibliotecari.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT CERDANYA