El nombre de rescats en el medi natural durant aquest mes de juny ha incrementat respecte el mateix mes del 2019, concretament un 15%. Segons han informat els Bombers en un comunicat, la majoria de rescats i recerques es concentren els caps de setmana, quan les comarques de muntanya reben un gran volum de visitants.
En els darrers quatre caps de setmana, el cos ha treballat en uns 22 serveis de mitjana. L'increment d'accidents a muntanya ah crescut significativament respecte els mesos anteriors, tenint en compte les restriccions de mobilitat per la pandèmia i que durant el confinament no es permetien les sortides esportives i lúdiques al medi natural.
Davant d'aquest repunt d'imprudències a la muntanya, la Direcció general d'Emergències ha fet una crida a la 'prudència' i ha demanat que es segueixin els consells bàsics de seguretat, sobretot per aquelles persones que amb poca experiència en aquest tipus d'activitats. També han aprofitat per recordar les mesures de prevenció per evitar contagis de coronavirus.