Els centres geriàtrics han fet marxa endarrere en la desescalada. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat aquest dissabte que de moment queden suspeses totes les visites a residències de gent gran de les regions de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida. La llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell divendres ja es va anticipar a la decisió del govern davant la detecció de casos positius per covid-19 a la residència d'Oliana.

Les sortides del centre geriàtric també estan restringides. Precisament, la setmana passada els residents autònoms de la llar havien començat a sortir del recinte per anar a comprar o passejar-se per la ciutat.

Les dues residències de la Seu es mantenen de moment com a centres verds. Com a prevenció, la llar ha adoptat canvis en el funcionament del centre.

Els casos de covid-19 detectats a la residència d'Oliana són 26, 10 treballadors i 16 residents, tots ells asimptomàtics.

Parlen al vídeo: LORENA GRAVET, TREBALLADORA SOCIAL DE LA LLAR SANT JOSEP