La necessitat de protegir el col·lectiu d'avis i àvies que viuen a la residència sociosanitària de Puigcerdà davant els rebrots de covid-19 que hi ha en alguns punts del país, ha reafirmat la proposta que fa dies estudia la Fundació Hospital de Puigcerdà: traslladar la Unitat Sociosanitària a la primera planta de l'antic hospital, situat a la Plaça Santa Maria. Aquest espai es va habilitar per atendre pacients amb coronavirus però, com que a l'Hospital de Cerdanya no hi ha ha hagut manca de llits per a aquests malalts ni en el punt més alt de la pandèmia, des de la fundació es plantegen utilitzar la planta per als pacients de mitja estada polivalent.

Si s'efectués el trasllat, la residència passaria a ser únicament una llar per a la gent gran i, per tant, s'ampliaria el nombre de places fins a 140. Actualment hi ha 90 famílies en llista d'espera.
Des de la fundació han deixat clar que la primera planta de l'antic hospital està ja equipada amb 26 llits i que també està equipada per si es necessiten habitacions aïllades per a casos de covid-19.
La proposta, que es vol mantenir a llarg termini, ja ha estat aprovada per al patronat i traslladada al departament de Salut, que serà qui finalment autoritza o no el trasllat.
De moment i seguin les instruccions del departament, l'agenda de visites externes que programava la residència sociosanitària de Puigcerdà des de principis de juny també ha quedat suspesa. Des d'ara no hi podran haver ingressos ni visites excepte si són per una urgència o estan justificats. Malgrat tot, les famílies que havien recuperat el contacte amb els residents entenen la situació.

Recordem que les visites es feien a l'exterior del centre, en un espai habilitat per a l'ocasió.
Recordem que des de l'inici de la pandèmia no s'han detectat casos de covid-19 a les residències de Puigcerdà i de Bellver.

Parlen al vídeo: DAVID FERNÀNDEZ, GERENT FUNDACIÓ HOSPITAL PUIGCERDÀ