El festival de curtmetratges de temàtica rural Mostremp de moment tira endavant seva novena edició i se celebrarà entre els dies 18 i 23 d’agost. Si bé s’han hagut d’adaptar les activitats a les mesures de prevenció de la Covid-19.

Opten a concurs a la secció oficial 12 curts d’un centenar de propostes rebudes. S’han rebut 7 curts de la secció Pallars i la Ribagorça. I precisament el confinament també ha fet que la secció escolar hagi rebut més de 30 curts, molts més que altres edicions, ja que el professorat ha incentivat els treballs audiovisuals entre els alumnes.

També la situació actual ha fet que enguany no es convidin directors dels treballs, però evitar desplaçaments, de manera que el Mostremp farà una de les seves edicions més locals. Però en la inauguració del festival està previst comptar amb la presència de Lucia Alemany, que presentarà el seu film, La inocencia.

Parlen al vídeo: JOSÉ BERGÉS, DIRECTOR MOSTREMP