El Consell Comarcal cerdà va recuperar durant el curs 2019-2020, el projecte “Les danses pirinenques a les escoles de Cerdanya”. El programa va tenir molt bona acollida als centres educatius i els alumnes van poder conèixer diferents balls tradicionals que varen representar en dies especials com Nadal o Carnestoltes. Es basa en l’art de la dansa, la música, la psicomotricitat, la inclusió social i la cultura popular del territori.

Amb el tancament de les escoles a causa de la pandèmia de la covid-19, es va posar punt i final al curs i també a totes les activitats extracurriculars com aquesta. Des de l'ens cerdà han expressat el seu desig de continuar amb el projecte el proper curs, sempre i quan la situació sanitària ho permeti.

El programa es gestiona des de l’Àrea de cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Les escoles que van participar-hi fins el decret d’estat d’alarma van ser: Alfons I i Vedruna de Puigcerdà; Jaume I de Llívia, Mare de Déu de Talló de Bellver, Santa Cecília de Bolvir i la Zer Baridà Batllia; mentre que la resta d'escoles tenien els taller programats per aquesta primavera.