Ja han començat els treballs que permetran ampliar la plaça major de Ger i guanyar un nou centre cívic i cultural. L'ajuntament va projectar fa uns anys enderrocar l'antiga rectoria i aprofitar aquest espai i el terreny del darrere per aixecar un centre polivalent i, al mateix temps, esponjar el nucli de la població amb una nova zona verda.

El consistori va adquirir l'antiga rectoria al Bisbat d’Urgell, en desús des de fa més de 30 anys. En total, la finca fa uns 500 metres quadrats, dels quals 300 seran per a la plaça verda, 100 per a l’espai polivalent i la resta serviran per eixamplar el vial del costat.

L’actuació compta amb un pressupost inicial de 345.000 euros. D’aquests, el 50% estarà subvencionat pels fons europeus Feder i la resta els aportarà el consistori. Així, doncs, a la tardor s'han d'haver executat bona part dels treballs.

Aquest es un dels set projectes culturals i turístics de Cerdanya que rebran aquests ajuts europeus. També costejaran part de la rehabilitació del teatre del Casino d'Alp, el nou auditori de Bolvir o la reforma de Cal Travesseres a Bellver.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER