Vint-i-sis persones han donat positiu per coronavirus a la residència d'Oliana. Es tracta de 16 usuaris i 10 professionals del centre geriàtric.
Aquest brot s'ha conegut després de realitzar testos PCR. Els nous casos positius són la gran majoria asimptomàtics. Posteriorment, s'ha iniciat una anàlisi de la traçabilitat dels contagis per tal d'identificar les persones amb les quals han estat en contacte i, si és pertinent, instar-les a aïllar-se en els domicilis.
A més, aquest brot ha estat el que ha fet incrementar les xifres de positius en les darreres hores a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran. En 24 hores, el nombre de casos ha passat de 493 a 515 positius segons ha informat aquest divendres al migdia el Departament de Salut.
La presidenta entrant del Consell Comarcal, Josefina Lladós, ha fet una crida a la responsabilitat dels alt urgellencs davant el brot detectat a la coamrca.

I, ha insistit que tothom segueixi les recomanacions per tal d'evitar nous contagis.

La residència d'Oliana havia realitzat un autoconfinament a principis del mes de març, i estava catalogada fins ara amb la categoria de verda.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL ALT URGELL