Després de mesos preparant el projecte, l'agrobotiga Cerdanya de la Fundació Adis ja és una realitat. Situada al carrer Solana, a tocar de la plaça del Call de Puigcerdà, els clients poden trobar-hi fruita i verdura, làctics, carn, ous, fruits secs, melmelades o licors. La iniciativa va néixer amb dos objectius clars: crear llocs de treball per a persones amb diversitat funcional i al mateix temps promocionar els productes locals.

Es prioritzaran els productes de l'Alta i la Baixa Cerdanya, tot i que a l'agrobotiga també n'hi haurà d'altres punts de Catalunya. Els seus responsables, però, han definit una sèrie de requisits per als productors de fora de la comarca, com ara tenir producte ecològic o ser una empresa petita, socials i solidàries.

A banda d'aquests productes agroalimentaris, a l'establiment també s'hi poden trobar productes d'higiene i neteja a granel. En aquest cas hi ha dues opcions: portar l'envàs de casa o compar-lo a la botiga la primera vegada i reutilitzar-lo en properes ocasions. De fet, reduir els envasos i promoure la venda a granel són alguns dels propòsits que es persegueixen.
Els seus responsables esperen també que els restauradors vegin l'agrobotiga com el seu punt de distribució de productes. A més, l'establiment també preveu oferir servei a domicili.
Aquest projecte s’emmarca dins el programa ‘Incorpora’m’, que va engegar la Fundació Adis l'any 2016 amb l’objectiu de facilitar la integració laboral de les persones amb diversitat funcional.

Parlen al vídeo: ELISABET CARTANYÀ, COORDINADORA AGROBOTIGA CERDANYA