La Seu d’Urgell aposta per les energies renovables. L'Ajuntament alt urgellenc té entre mans tres projectes per instal•lar plaques solars fotovoltaiques al municipi. La inversió total és d'uns 380.000 euros, la meitat de l'import està subvencionat per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia entitat que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica.
S'espera que la diputació de Lleida aprovi finançar un 25% de l'import global, i la resta anirà a càrrec del consistori.
En la primera fase, es contempla la instal•Lació de les plaques als equipaments esportius per un import de 140.000 €. Concretament, es col•locaran al palau d'Esports, a la sala polivalent i la grada del camp de futbol.

D'aquesta manera, el consistori impulsa les energies renovables, en aquest cas l'energia solar.

L'energia obtinguda es destinarà a l'autoconsum dels equipaments municipals, tot i que en cas que hi hagi excedent no descarten vendre l'electricitat a la xarxa.

Parlen al vídeo: JOAN GURRERA, TINENT D'ALCALDE DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT