Un rai i sis raiers han sortit de la presa de Llania i han baixat pel riu aquest diumenge per celebrar la quaranta-dosena diada dels raiers de la Noguera Pallaresa. Normalment el primer cap de setmana de juliol es fa festa grossa a la Pobla però les mesures de seguretat per la Covid-19, han fet que es convertís en un acte simbòlic. Però molt emotiu i amb força espectadors amb mascareta que s’han acostat a veure la baixada.

A més, enguany és un any especial, els raiers estan en tràmit per esdevenir patrimoni cultural immaterial per la UNESCO. I les 2 associacions raieres del territori treballen conjuntament per aconseguir-ho.

Aquest any a més, des de l’Associació cultural de raiers de la Noguera Pallaresa, s’ha anat retransmetent els diferents actes que s’han dut a terme a través de les seves xarxes socials, per així, malgrat no poder fer actes multitudinaris, donar també ressò a la festa.

Parlen al vídeo: PAULA DALMAU, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ CULTURAL RAIERS DE LA NOGUERA PALLARESA - ÀLEX FERRÉ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAIERS RIBERA DEL SEGRE